Blog

Robotporszívó az állandó tisztaságért

2021.11.26 11:16
Professzionális takarítóeszközök

Robotporszívó mely könnyebbé teszi a mindennapokat

Egy fárasztó nap után kinek van kedve a takarítással bíbelődni. Bízzuk a feladatot egy robotporszívóra. A robotporszívó használata megkönnyíti az életünket. Írásunkban igyekszünk minden lényeges kérdésre választ adni ezzel az eszközzel kapcsolatban.

Robotporszívó az állandó tisztaság fenntartásához

Kinek ajánljuk?

Robotporszívót bárki vásárolhat, fontos azonban megjegyezni, hogy nem minden körülmények között megfelelő választás. Hosszúszálú, vastag szőnyegekkel borított padlófelületre egyáltalán nem ajánlott a használatuk, de egy keménypadlós (járólap, parketta, laminált padló) felületre tökéletes megolást kínál. Szűk, zsúfolt területekkel rendelkező helyiségekbe szintén nem ajánljuk a használatát. Az robotporszívó több érzékelővel és ütközés gátlóval is fel van szerelve, a hatékony működéséhez azonban felesleges akadályok (növények, gyerekjátékok, székek...) nélküli térre van szüksége. Fontos a tisztandó területen rendet tartanunk, ne hagyjunk szanaszét különböző tárgyainkat (cipők, ruhadarabok stb.). A fentiek figyelembevételével most már el tudja dönteni, hogy Önnek szüksége van-e egy ilyen eszközre, illetve, hogy meg vannak e a feltételek a hatékony használatához.


A robotporszívók általános jellemzői

A robotporszívó egy önállóan működő takarító berendezés. Szenzorok segítségével, az akadályok kikerülésével közlekedik a lakásban. Az oldalkefék középre terelik az apró szemetet és a port, majd a középső hengerkefe közreműködésével a motor beszívja a gyűjtőtartályba. A modernebb eszközök felmosó funkcióval is rendelkeznek. A tiszítószertartályban tárolt felmosó folyadékot a gép a padlóra juttatja, majd az eszköz aljára csatlakoztatott mikroszálas moppal tisztára törli azt. A por tartály egy mozdulattal kivehető és üríthető, erre naponta szükség lehet a szennyezettségtől függően. Különböző takarítási módok állíthatók be az eszközön, haladhat, spirálisan, pásztázva, vagy csak a fal mellett. Távirányító ma már szinten minden típushoz jár, a modernebb eszközök pedig már telefonos alkalmazással is vezérhetől. A robotporszívók elsősorban háztartási használatra készültek, de hatékonyan használhatók irodahelyiségekben is. Az akkumulátor töltését egy dokkoló állomás végzi, melyet a gép automatikusan megtalál, ha az eszköz akkumulátora merülőben van. A helyiségek közötti áthaladáshoz egyenletes, küszöb nélküli felületre van szükség, némelyik típus azonban képes a maximum 1,5 - 2 cm szinteltérést kezelni és áthaladni azon.


Az Alpha K197 robotporszívó jellemzői

Az Alpha robotporszívó két oldalkefével és egy henger kefével van felszerelve. Ez utóbbi műanyag szálas kefét és gumi lapot is tartalmaz a hatékonyabb takarítás érdekében. A gumi lapok hatékonyan gyűjtik be az állati szőrt, míg a kefék a port. A robotporszívóhoz jár két darab mikroszálas felmosó mop, melyek felváltva használhatók, így amíg az egyik a mosásban, addig sem kell állnia a munkának. A szőnyeggel borított felületeken a felmosó funkció nem használható, a mopot le kell szerelni, mert akadályozza a robotporszívót a haladásban. Két nagy méretű rugoztatott oldalsó kerékkel van felszerelve, mely az egyenes haladásért a maximum 2 cm magas szintkülönbségen való áthaladásért felel, valamint egy első bolygó kerék mely az irányváltást szabályozza. Ütközés és leesés érzékelő szenzorok gondoskodnak az eszköz gondtalan mozgásáról. A töltőállomást úgy helyezzük el, hogy mellette, mindkét oldalon fél méter, előtte pedig 1,5 m hely maradjon. A robotporszívó a mellékelt távirányítóval és applikáción keresztül is beállítható, vezérelhető. Állítható például a szívás ereje, a mozgás módja, a figyelmeztető hangjelzések ki- és bekapcsolása, a felmosó mop nedvességtartalma (felhasznált felmosószer mennyisége) és a munka időzítése. 

A termék az alábbi linken megtekinthető: https://alphafules.hu/Alpha-intelligens-robotporszivo

További információért forduljon kollégáinkhoz bizalommal.